Aktuellt

Självplockningstider 2017 är över!
en.
Rubinola, Santana, Elstar & I. Marie säljs i butiken så länge de varar. Minst ändå fram till julen. Varje äppelsorts har sin livslängd! Jag uppdaterar så fort jag har något nytt att förmedla.

Är ni nyfikna på ”Balsamito Manzana”? Välkomna och ta reda på vad den är.
”Så mycket smak, nyttig & gott” det är genuin och unik! 

Lördagen den 26 november bjuder vi alla kunder som kommer till butiken på ”Julens Paradis”. Vår julig, kryddig och smakrik äppelglögg som vi kokar på egna små röda paradis äpple.

I december har vi stängt. Vi ska stå på¨följande julmarknader:
Julstöket, Kulturen i Lund.2-3 dec. 11.00-17.00
Julmarknad, Fredriksdal i Helsingborg. 8 dec. 13.00-19.00, lör-sön, 9-10 dec. mellan 11.00-18.00
Julmarknad, Jakriborg, Hjärup. 9-10 och 16-17 dec. 11.00-17.00

Glorias Äppelgård mathantverk, galna idéer/ goda smaker!

Utflyktsmål med smakupplevelser för hela familjen! I Gårdsbutiken får du smaka vår eget mathantverk. I Caféet, njuter du av hembakat.

Balsamito Manzana är min egen version av Aceto Balsamico Di Modena, tillverkad på våra egna äpplen, men med deras tillverkningsprocess
”Aceto Balsamico di Modena”. Det är en balsamvinäger som endast produceras i Modena, av speciella druvor och enligt hårt kontrollerade former. Den lagras i minst 12 år innan den kan få godkänt av ett bedömningsteam.

Jag fascinerades av tillverkningsmetoden som stämde väl överens med mitt eget sätt att tänka kring noggrannhet, ärlighet och genuint hantverk.
Min Balsamito Manzana har åldrats i 5 år på spanskt ekfat. En liten del av första årets skörd (2013) tappades i 40 ml flaskor för avsmakning. Alla var mycket nöjda med smaken och den sålde bra! Nu 2017 tappar vi upp allt och börja sälja den på riktigt. Det blir en begränsad upplaga på max 1000 numrerade flaskor som börja säljas helgen den 13-14 maj.

Vi kommer att sälja hela produktionen själva. Då blir det lättare för alla att fråga och få höra om processen. Det kommer att bli som en storytelling.

Välkomna, Vi hörs, kramar från gården!