Aktuellt

 

En stor helg kommer nu! 22-23 sept. 

Jag själv kommer att stå på ”Skördefesten”, Stadsparken i Lund. 22-23 sept. 10.00-16.00
Som vanligt blir de full last med goda ny skördade, närproducerade äpple & päron. (frukten odlas knappt km. ifrån Stadsparken).

Stora grytan i köket har varit varm hela veckan. Balsamito Manzana, Farväl produkter, Glorias heta, Vikindio, hela sortimentet ska vara med.

På Gården, öppet som varje helg, lör-sön 11.00-18.00

Vi plockar, Rubinola, Santana, I. Marie ( I.M.enbart till er som gärna vill lagra själva. De är färdiga att plockas, INTE att ätas. De ska vila minst 3 veckor innan de får sin goda smak).
Päron: Conference & Concorde.

AROMA älskare, sista helg att plocka era favoriter. OBS. NEDSATT PRIS.

Caféet serverar hembakad på egna recept.

I våras tog jag fram mina ”Farväl produkter”. En ny mycket spännande Äppelchutney, en Citrusmarmelad (C-vitamin Bomb) och en Dessertsås.

Gloria ska gå i pension den 31 dec 2018. Lennart, äppelodlingen/självplockning & Must fortsätter som vanligt.

Är du nyfiken på ”Balsamito Manzana”? Besök oss och ta reda på det. ”Så mycket smak, nyttig & gott” Det är unik och genuin!

Smakprover på hela sortimentet. Utflyktsmål med smakupplevelser för hela familjen under hösten.

Balsamito Manzana började jag skörda i maj 2017. Den är min egen version av Aceto Balsamico Di Modena, tillverkad på våra egna äpplen, men med deras tillverkningsprocess

”Aceto Balsamico di Modena”. Det är en balsamvinäger som endast produceras i Modena, av speciella druvor och enligt hårt kontrollerade former. Den lagras i minst 12 år innan den kan få godkänt av ett bedömningsteam.

Jag fascinerades av tillverkningsmetoden som stämde väl överens med mitt eget sätt att tänka kring noggrannhet, ärlighet och genuint hantverk.
Min Balsamito Manzana har åldrats i 5 år på spanskt ekfat. En liten del av första årets skörd (2013) tappades i 40 ml flaskor för avsmakning. Alla var mycket nöjda med smaken och den sålde bra! Nu 2017 tappar vi upp det mesta och börja sälja den på riktigt. Det blir en begränsad upplaga på max 800 numrerade flaskor som började säljas helgen den 13-14 maj 2017.

Vi kommer att sälja hela produktionen själva. Då blir det lättare för alla att fråga och få höra om processen. Det kommer att bli som en storytelling.

Sedan vi började, i slutet på 80-talet, har Glorias Äppelgård varit en pionjär inom närproducerat mathantverk. Vi arbetar med 100 % naturliga råvaror.
Vi använder ingen gluten, laktos eller nötter i produktionen.

Glorias Äppelgård produkter är lagade på gårdens egna råvaror i vårt eget kök; med kärlek, fantasi, glädje och njutning i fokus.

Glöm inte våra 3 G. Glorias Äppelgård mathantverk, galna idéer/ goda smaker!

Välkomna!

Gloria och Lennart.