Aktuellt

Helgen 16- 17 september började vi med självplockning på AROMA.
Helgen 23- 24 blir det dags att börja plocka RUBINOLA.
GLÖM INTE, alla sorter nu framöver är lagervara.
Om du själv ska lagra, första som plockas, lagras  längst.

Discovery och Katja är nerplockade. Försäljningen av dem fortsätter i butiken så länge sorten finns.
I Gårdsbutiken får du smaka på vår eget mathantverk. I Gårdscaféet, njut av hembakat.

Varje sorts har sin livslängd! Jag uppdaterar så fort jag har något nytt att förmedla.

Balsamito Manzana är min egen version av Aceto Balsamico Di Modena, tillverkad på våra egna äpplen, men med deras tillverkningsprocess

”Aceto Balsamico di Modena”.
Det är en balsamvinäger som endast produceras i Modena, av speciella druvor och enligt hårt kontrollerade former. Den lagras i minst 12 år innan den kan få godkänt av ett bedömningsteam.

Jag fascinerades av tillverkningsmetoden som stämde väl överens med mitt eget sätt att tänka kring noggrannhet, ärlighet och genuint hantverk.
Min Balsamito Manzana har åldrats i 5 år på spanskt ekfat. En liten del av första årets skörd (2013) tappades i 40 ml flaskor för avsmakning. Alla var mycket nöjda med smaken och den sålde bra! Nu 2017 tappar vi upp allt och börja sälja den på riktigt. Det blir en begränsad upplaga på max 1000 numrerade flaskor som börja säljas helgen den 13-14 maj.

Vi kommer att sälja hela produktionen själva. Då blir det lättare för alla att fråga och få höra om processen. Det kommer att bli som en storytelling.

Vi hörs, kramar från gården!