Denna marmelad kom fram hösten 2011. Den är kokad på rosen- och päronkvitten, portvin och stjärnanis. Tanken var att få en ny marmelad som var riktigt julig. Den passar bra till pepparkakor med brieost eller en god krämig hushållsost.
Stjärnanis (Illicium verum) är frukten från ett litet, ständigt grönt magnoliaträd med gulvita små blommor, som utvecklas till centimeterstora stjärnformiga hårda frukter. Varje frukt innehåller åtta små ovala frön. De skördas strax innan de mognar, varefter de soltorkas. Ur frukten pressas eterisk olja som även används till parfym och tvål.
Ursprungligen från Kina och norra Vietnam. Odlas främst i Asien, Kina, Indokina, Indien och Japan.
Kryddan används hel, krossad eller mald, Smaken är stark och bör användas med försiktighet. En stjärna kan räcka för en hel rätt. I Europa används den mest som smaksättare av bakverk och alkoholhaltiga drycker t.ex. sambuca, pastis, absinthe och galleano. Den förekommer även i bröd och godis.