Ekfatslagrad äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger ljus

Ekfatlagrad äppelcidervinäger        100% naturlig Slutsåld

Glorias Äppelgårds äppelcidervinäger är ofiltrerad & opastöriserad. Därifrån kan förekomma grumlighet.

Vår äppelcidervinäger är gjord på egen äppelråsaft, vilket sedan sluten på 90 talet har varit grunden till hela vår äppelcidervinäger-produktion- och sortiment.

Vi jobbar efter Orleáns Metoden, genom vilken det tar lång tid innan produkten är färdig. Äpplena pressas till råsaft och får därefter jäsa till cider. Med hjälp av naturliga bakterier mognar cidern långsamt till vinägersyra. Vår naturella äppelcidervinäger lagras minst 12 månader på spanskt ekfat

Den oaccelererade processen gör så att man får behålla alla naturliga aromer och rika näringsämnen som kroppen behöver och mår bra av.
Nyttoämnen är kvar. Modervinäger lever!

Äppelcidervinäger förhöjer smaken i den enklaste salladsdressing. Den är en viktig ingrediens inom folkmedicin. 1-2 tsk i ett glas vatten en gång om dagen sätter fart på ämnesomsättningen. Den innehåller mer än 30 viktiga näringsämnen, mineraler, vitaminer och enzymer.

Äppelcidervinäger används i en mängd olika huskurer, bl.a. vid förkylning, orolig mage, lindrar astma, mm.
* En tesked äppelcidervinäger i ett glas vatten varje morgon är en gammal huskur mot förkylningar och allehanda krämpor.
* Genom att blanda lite äppelcidervinäger och honung åstadkommes enkelt en väl fungerande hostmedicin.
* En rejäl skvätt äppelcidervinäger i badvattnet gör huden mjuk och smidig. Med 1-2 msk honung i vinägern återfuktas huden på ett naturligt sätt.

OBS: Kom ihåg att om du har en sjukdom eller tar medicin dagligen så bör du rådfråga din doktor innan du inleder en äppelcidervinägerkur.

Dressing: Blanda med, 3 delar olja, 2 delar äppelcidervinäger och 1 del vatten. Salta och peppra efter smak.