Glorias Heta


Glorias hetaGlorias heta
är en starkt kryddad sås att använda som krydda till matlagning, grill och dip, med inspiration hämtad från hemlandet Chile.

Den spännande och kryddstarka såsen är kokt på flera olika sorters äpplen, lök, vitlök, röd paprika, vatten, Gårdens äppelcidervinäger, rödparadisäpple avkok, socker, Piri-Piri och salt.

Tips att använda den: En kall sås gjord på Glorias Heta kan lagas med crème fraiche och/eller majonnäs. Den är god till alla sorters kött, hamburgare och sallader. Läs mer under Tips och Recept.

Fakta: Chilifrukten blir allt starkare ju mindre den är och ju längre den får mogna. Den starka smaken sitter framför allt i de små vita fröna samt i den vita mellanväggen inne i frukten. Vill du ha riktigt het mat använder du hela frukten. Till en mindre stark anrättning tar du bort innanmätet i frukten.

Tips: När du äter het mat hjälper det inte att dricka vatten för att mildra styrkan i smaken. Istället kan du blanda kokosmjölk i maten eller servera yoghurt till. Kokt osaltat ris, nudlar, frukt eller potatis tar också bort en hel del av hettan.